PRU58 recenze tématického večera Adami nights

Do restaurace PRU58 jsme zavítali na oslavu Jitčiných narozenin, kam nás pozvala na tématický večer Adami nights. Nejprve jsme nevěděl, o co jde, ale pak jsme to brzo zjistili! Celý večer budeme ochutnávat italská prosecca a k jídlu bude šestichodové italsko-asijské fusion menu! Uff, to bude dřina!

Restaurace PRU58 – pohled z ulice.

Vnitřek restaurace PRU58

Po usazení jsme si dali na uvítanou crémant a pročítali si fusion menu a studovali prosecca z Adami.

Vinařství Adami – rodinné vinařství (cantina), které se nachází v oblasti Conegliano–Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, konkrétně v Colbertaldo di Vidor, v provincii Treviso v regionu Veneto

Zrovna toto prosecco nahoře nám velice chutnalo. Jednalo se o nefiltrované prosecco, které tam pijí místní prý každý den. Dá se buď pít bez kalu, ale my jsme ho měli „otočené“ a mělo příjemnou chuť chleba a droždí. A dá se dokonce i archivovat!

Níže amouse bouche na navnadění chuťových pohárků.

A první chod je na stole. Dostali jsme k němu velice pitelné, lehké a suché prosecco Adami Garbel. Kimchi máslo nebylo až tak výrazné a chutě byly velice vyvážené.

Druhý chod – zase chleba? Pomysleli jsme si. Burrata byla vynikající v kombinaci s chilli marmeládou!

Tuňák s vakuovaným melounem. Chod nás příliš nezaujal a někdo si vyžadoval wasabi. Od vakuovaného melounu jsem čekal více, zkoušeli jsme ho i doma s domácí vakuovačkou. Co zaujalo byl uzený katsuobushi (sušený tuňák), velice intenzivní chuť!

Další chod byl tataráček – pouze nakrájený nožem, krásně dochucený a kupodivu k němu nebyl chléb, ale chips nejspíše z rýžové mouky a černého sezamu. Doplněný lichořeřišnicí. Zde udělal sommeliér změnu – právě k tomuto pokrmu jsme měli Col Fondo, nefiltrované prosecco. A udělal dobře! Lehké droždí na patře maso dobře doplňovalo.

Nadupané krevetové risotto plné chutí! Prý se ani nemáme ptát, kolik je tam másla… Byla to harmonie chutí!

Pěna z mascarpone a matchy, jak lahodné s čerstvými jahodami a gelu z prosecca. Hezký finish!

Obrázky vinařství. Vinař s námi dlouze hovořil o víně, životu, ale i tom, co jí. Prý si ráno dává olivový olej s chlebem, má rád špek a bolognese. Prý se do nich vůbec nedává mléko a recept se liší rodina od rodiny. A omáčku vaří tak 4 hodiny. Jí také hodně zeleniny, každý den tak dva pestré saláty. Dříve prý hodně chodil po horách, ale teď cestuje po světě a pohyb v horách je omezený.

Níže šungit – kámen, který má údajně čistit vodu. O tom jsem slyšel poprvé – opravdu to funguje?

Extra dry – extra suché? Nikoliv! Prosím toto si zapamatujte, chybují i číšníci napříč celou Českou republikou – Extra dry je polosuché víno. Stejně tak nám vinař vysvětloval, že s proseccem se nekrouží jako s vínem, maximálně převaluje.

Pár odborných termínů na konec. Z jaképak odrůdy se prosecco vyrábí?

Závěrem o PRU58 a Adami nights

Večer jsme si moc užili! Všechny chody byly dobré, některé vynikali více. Párování s proseccem se velice povedlo a nakonec jsme si od Winefriends objednali pár vín do naší vinotéky z Adami vinařství. Oslavenkyni děkujeme za pozvání! Pokud byste si něco také chtěli objednat, slevový kód na jejich e-shopu je ENJOY20.



1 komentář k “PRU58 recenze tématického večera Adami nights”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *